Arno van Wijk

Organist

Arno van Wijk studeerde Orgel en Kerkelijk Orgelspel aan het Utrechts Conservatorium en het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek. Zijn docenten waren o.a. Jan Raas, Willem Tanke, Jan Welmers en Bernard Winsemius.
Hij volgde masterclasses bij Michel Bouvard, Peter Bares, Charles de Wolff en aan de Internationale Zomeracademie in Haarlem bij Jean Boyer, Ben van Oosten en Olivier Latry. Ook heeft hij zo af en toe orgellessen gevolgd bij Ton Koopman en Charles de Wolff.
Op het Nationaal Orgelconcours voor conservatoriumstudenten in Leiden (1996), categorie Romantiek, won hij de eerste prijs. In 1998 mocht hij zich eerste prijswinnaar noemen op het N.C.R.V.-Brahms/Schumann-concours in de Grote- of St. Laurenskerk in Rotterdam. Zijn orgelspel was al meerdere keren te beluisteren via radio-opnames in de Grote- of St. Laurenskerk in Rotterdam, de St. Petri-Dom in Bremen en de O.L.V. Kerk in Breda.

Arno van Wijk is organist van de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes, waar hij het Marcussen-orgel uit 1970 bespeelt. Per 1 oktober 2012 is hij benoemd als stadsorganist van Goes.